lauantai 18. marraskuuta 2017

Punaportin Blues 2 teki armottoman viikinkikapteeninsa Igor Jacovicin johdolla ryöstöretken Helsinkiin

WB Kukot -PuB 2
41-69

Punaportin Blues jatkaa voittokulkuaan koripallon miesten eteläisen alueen V divisioonassa. Tuorein vierasvoitto noudettiin kuuden miehen voimin.

Vartiokylän yläasteella pelatussa ottelussa oli vastassa Wartti-Basketin alajaos Kukot. Joukkueen nimi kirjoitetaan KuKoT (ja se saattaa olla lyhenne jostakin), mutta selvyyden vuosi käytämme jatkossa simppelimpää nimikettä Kukot. Kukot on C-lohkon pahnanpohjimmainen, vielä voitoton. Nyt olisi ollut oivallinen mahdollisuus napata ensimmäinen voitto, sillä PuB joutui matkustamaan vain kuusimiehisenä. Pikkujouluja oli yksinkertaisesti niin monta päällekkäin.

Postareff - Heikka - Haukka - Kotilainen - Jacovic - Saunamäki.

Ei Mattilaa, ei kapteeni Vuorista. Nyt oli jengin aika näyttää, mihin se pystyy independently.

Avausjakso lupasi hyvää. Jani Postareff oli virkeänä korintekohommissa alusta alkaen. Postman nosteli miltei puolet (8) joukkueen pisteistä, ja ensimmäistä taukoa ryhdyttiin viettämään tilanteessa 12-18.

Kakkosneljännes miteltiin tasaisemmin. Jo pelin alkupuolella kertaalleen kaaren takaa täräyttänyt Igor "Balkanin kenkäkauppias" Jacovic (kuvassa) ryhtyi nyt vasaroimaan oikein urakalla. Jacovic takoi jaksolla 11 pistettä, joita Ilari Saunamäki säesti neljällään - kymmenminuuttinen tasan 15-15 ja puoliajalle piukahkossa tilanteessa 27-33.

Kolmas kymmenminuuttinen oli niin ikään kaksikon Jacovic - Saunamäki hirmuvaltaa. Jakson viisi ensimmäistä pistettä kirjattiin Jacovicille, kaikkiaan pojoja kertyi pelurille jaksolta 11, ja viimeistään Saunamäen kolmipisteinen sai PuB:n vaihtopenkin lausumaan yhteen ääneen: "Tämä peli oli tällä kukko." Vartiokylän yläasteen valotaulolla seisoi karu jaksotulos: 3-18.

Päätösjaksollakin PuB piti tempoa yllä. Jari "Kotti" Kotilainen osui pari ujoa. Sitten ajeltiin kotiin, viestitettiin voitonterveiset koutsille ja kapulle.