sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Hyvinkään Pontevan kakkonen yllätti PuB:n housut kintuissa

HyPo 2 - PuB
82-78 (42-35)

Hämeenlinnalaisen koripalloilun lippulaiva Punaportin Blues kohtasi koripallon miesten eteläisen alueen 2. divisioonan ottelussa Hyvinkään Pontevan kakkosjoukkueen. Lohkojumbo kotijoukkue oli kahden korin verran etevämpi loppulukemiin 82–78 päättyneessä jännärissä.

Martinhallissa pelatussa ottelussa oli hyvinkääläinen yhdistelmä varttunutta kokemusta ja nuoruuden kiihkoa PuB:lle kova pala purtavaksi – 12-miehinen HyPo jyräsi vakuuttavasti jo ensimmäisellä kymmenminuuttisella. Harjoittelun epäsäännöllisyydestä kärsinyt vierasjoukkue puolestaan oli vaikeuksissa pelin jokaisella osa-alueella. Jakso päätettiin lukemiin 20–13.

Joe Nurmio ei vähästä säikähtänyt. Ottelussa kaikkiaan 28 pistettä upottanut pelimies kantoi Bluesia harteillaan läpi ensimmäisen puoliajan. Kakkosneljännes päätettiin tasatulokseen 22–22.

Ottelun jälkimmäinen puolisko oli hämeenlinnalaisille rankka. Toipilas Lassi Utrio (16) osui siellä täällä, ja Miikka Wessmankin (18) löysi heittojyväsensä, mutta puolustuspään harharetket ja hyökkäyspäässä heittopaikkojen rakentamisen sietämätön vaikeus kävivät lopulta PuB:lle kohtalokkaiksi.

Viimeinen peliminuutti tarjosi trillerin. PuB johti pisteellä, mutta HyPo tuli vapaaheitoilla ohi. HyPon kapteeni, kehäkettu Janne Uotila naulasi yksipisteisillään PuB:n arkun umpeen.

PuB:n muut pistemiehet: Jukka Ränkimies 6, Timo Turunen 5, Eetu Koivuniemi 4, Ari Lehtola 1 ja Matias Suonpää.

Siipirikkotouhua. Treenikorista. -Majuri Utrio
PuB pelaa seuraavan ottelunsa perjantaina 8.12. klo 19.30 Seminaarin koululla, jonne saapuu vastustajaksi kärkikolmikkoon kuuluva Kartanon Herrat Helsingistä. Otteluun on vapaa pääsy.