lauantai 16. joulukuuta 2017

Nurmion Jocce painoi viimeisillä sekunneilla nahkakuulan kahdeksasta metristä keskelle keksintöä - mutta sekään ei riittänyt!

Kori-80 - PuB
83-81 (33-48)

Keskikastin mittelö Keravalla päättyi kotijoukkueen yhden korin voittoon. Koripallovuosi 2017 on valmis.

Hämeenlinnalaisjoukkue matkusti vain kuuden miehen voimin 11-päistä isäntää vastustamaan.

Ensimmäinen neljännes sujui mainiosti. Jukka Ränkimiehen johdolla kiskottiin viiden pisteen taukojohto (17–22), jota toisella kymmenminuuttisella kasvatettiin edelleen. Ari Lehtolan ja Joe Nurmion kolmosilla taottiin puoliaikatilanteeksi turvallisen tuntuinen 33–48. Kotijoukkueen puolustus oli avauspuolikkaalla lepsu ja heitotkin karahtelivat kiville.

Ottelun kolmas jakso oli hämäläisille murheellinen. Kori-80 aloitti sekä puolustamisen että koriin osumisen juuri sillä hetkellä, kun maitohappo alkoi painaa vähäväkisen vierailijan jalkaa. Kori korilta otti nuori ja taidokas keravalaispoppoo Bluesia kiinni – ja meni viimeiselle tauolle tultaessa pisteen verran ohikin. Tilanteesta 59–58 lähdettiin päätöserään.

Viimeisestä neljänneksestä tuli trilleri, joka päättyi Nurmion viime hetken onnistumiseen kaaren takaa: kolmen pisteen tappioasema kääntyi tasapeliksi, ja tilanteessa 75–75 tuomittiin alkavaksi jatkoerä. Sen aloitti Ville Reponen kolmosellaan, mutta sitten sai PuB niskaansa kaksi samanmoista – ja taipui lopulta vain yhden korin erolla.

Pistemiehet: Lassi Utrio 27, Miikka Wessman 18, Lehtola 14, Nurmio 12, Ränkimies 6 ja Reponen 4.

"Ensimmäinen puolisko kaudesta on mennyt aivan hyvin, vaikka kolmessa viimeisessä ottelussa onkin tullut turpiin. Tavoitteenamme on säilyttää sarjapaikka. Tämä on tasainen sarja, jossa porrasta ylöspäin pyrkivä Honka on omassa luokassaan. Kaikki muut me pystymme haastamaan ja jopa voittamaan. Tänään Miikka Wessman ja Jocce Nurmio pelasivat loistopelit - erityisesti Jocen viime hetken kolmonen kahdeksasta metristä keskelle keksintöä oli huikea."