lauantai 20. tammikuuta 2018

Itä-Stadi ei armahtanut landeboitsuja - sysisynkkä Hertsikan-reissu venytti PuB:n tappioputken jo kuuden matsin mittaiseksi

Pantterit - PuB
88-56 (52-27)

Hämeenlinnalaisen Punaportin Bluesin tappioputki venyi jo kuuden matsin mittaiseksi, kun häntäpään kamppailu koripallon miesten eteläisen alueen 2. divisioonassa päättyi isäntäjoukkue Panttereiden 88–56–voittoon.

Herttoniemenrannan liikuntahallissa pelattu ottelu oli hämäläismiehistölle tuskien taival. Joukkue kärsi useista sairaspoissaoloista ja reissasi vain kuuden miehen voimin. Kakkosjoukkueesta hälytettiin mukaan pelaajavalmentaja Petu "Big Dog" Mattila. Freelancer-palkkion suuruutta ei paljastettu Hämpton City Basketballille...

Avausjakso oli hyvä. Väkivahvan Timo Turusen johdolla PuB pysytteli kymmenmiehisen Panttereiden kyydissä kelvollisesti. Eetu Koivuniemikin nakkasi verkon perille kaksi ensimmäistä kolmipisteistään viidestä. Jakso kirjattiin kotijoukkueelle 28–20.

Toinen erä oli kenties murheellisin koskaan. PuB kasasi vain seitsemän pistettä Panttereiden 24:ää vastaan. Takamiehet puuttuivat – ja näin ollen pallonkäsittelyn kyvyt. Kuulanmenetys seurasi toistaan, ja isäntä rankaisi armotta. Itähelsinkiläiselle valotaululle kirjattiin puoliaikatulos 52–27: peli oli sillä kukko, kuten legendaarinen urheilutoimittaja Johannes Ijäs aina tapasi sanoa.

Jälkimmäisellä ottelupuoliskolla muiden muassa parista ex-liigajyrästä ja muutamasta amerikkalaisvahvistuksesta koostuva Pantterilauma hidasti jo hieman, mutta oli toki yhä niskan päällä. Jaksotuloksista 20–10 ja 16–19 summattiin murskavoitoksi nimitettävät lukemat.

Pistemiehet: Turunen 20, Koivuniemi 17, Jukka Ränkimies 8, Miikka Kilpinen 6, Ari Lehtola 3 ja Petu Mattila 2.

"Se on aina hätähuuto, kun minut kutsutaan edustusjoukkueen matsiin mukaan. Majurin, Nurmion ja Wessmanin 62 pistettä korvautuvat kahdella. Polveni bragasivat jo lämmittelyssä. On myös todettava sekin, että on pelitaktillisesti väärä ratkaisu pistää meikäläinen tuomaan pallo ylös kakkosdivisioonan ottelussa, kun pallonkäsittelytekniikkani ei riitä viitosdivarissakaan!" -Petu "Big Dog" Mattila

Punaportin Blues pelaa seuraavan ottelunsa perjantaina Seminaarin koululla. Klo 19.30 alkavaan otteluun sulla on vapaa pääsy, ja sua tarvitaan. Putoamisviiva nimittäin häämöttää...