torstai 15. helmikuuta 2018

Punaportin Blues pakotti jättiläisen polvilleen

PuB - Honka
83-70

Punaportin Blues ilahdutti kotiyleisöä koripallon miesten eteläisen alueen 2. divisioonan ottelussa Seminaarin koululla, jonne vastustajaksi saapui espoolainen Tapiolan Honka. Kahdeksanmiehinen kotijoukkue kaatoi lohkokärjen lukemin 83– 70.

Ensimmäinen neljännes vietettiin iloisen vuoropallottelun merkeissä – kokeiltiin läheltä ja kaukaa. Rytmi oli reipas, mutta tulosta ei juurikaan syntynyt. PuB kärsi pallonmenetyksistä. Ennen taukovihellystä Ville Reponen nakkasi kaksi kolmipisteistä verkon perille kaventaen korieron kutkuttavaksi. Taukotulokseksi kirjattiin 18–21.

Kakkosjaksolla nuori ja vauhdikas, vain yhden tappion kärsinyt ykkösporukka Honka vasaroi neljä osumaa kaaren takaa oitis. Kotijoukkue Blues heitti helpponsa hutiin, mutta onnistui silti säilyttämään asemansa puoliajalle saakka. Pitkää taukoa vietettiin valotaulun näyttäessä 38–42.

Korikoneet Lassi Utrio (ottelussa 22 pistettä) ja Joe Nurmio (18) lämpenivät toden teolla kolmannella kymmenminuuttisella. Ensin mainittu pyssytti kakkosensa säkkiin ja taistelupari kolmosensa. Tätä ilotulitusta edelsi minuuttikaupalla jatkunut tasatahtinen eteneminen. Viimeisenä väliaikatuloksena seisoi komea 65–59.

Päätöserässä kuusimiehisenä operoinut Honka antautui tyystin. Väsy pehmitti sähäkät espoolaiset vaarattomiksi. Isäntäjoukkue katkaisi yhdeksän ottelun mittaisen tappioputkensa upeimmalla mahdollisella tavalla.

Muut pistemiehet: Timo Turunen 15, Ville Reponen 8, Eetu Koivuniemi 8, Miikka Kilpinen 8, Ari Lehtola 3 ja Jukka Ränkimies 1.

"Tämä oli niin sanottu Iso Ryöstö. Mulla oli hyvä tunne tästä illasta. Joe Nurmio tuli terveenä telakalta, meitä oli yhteensä peräti kahdeksan pelaajaa - ja hiljattain päästiin vetämään ensimmäiset kahden pään treenit miesmuistiin." -Majuri Utrio

"Kuntohuippu on ajoitettu näille keväthangille!" -Timo Turunen

"Tämä on yllätysten ilta." -Tuukka Mutta (ennen alkuvihellystä)

PuB:lla on kautta jäljellä neljän ottelun verran. Sarjassa säilymisen unelma elää.